HPE StoreOnce Backup Appliance Nedir Software Version 4.2.1 Kurulum Adımları Bolum-1

Merhaba,


Bu Makale serisinde HPE StoreOnce Backup Appliance Software Version 4.2.1 ilk kurulum yapılandırma,catalyst store oluşturma ve Veeam Backup & Replication ile Entegrasyonu nasıl yapılacağı hakkında bilgiler vereceğim.HPE StoreOnce Sistemleri, tüm kuruluşu kapsayan yedekleme mimarisi sağlar,depolamanız gereken yedekleme verilerinin miktarını yapınızda ki değişen data miktarına göre ciddi anlamda azaltabilir daha büyük ofislere ve veri merkezlerine özel güçlü cihazlar ile daha küçük ve uzak ofislere özel esnek sanal cihazlar arasında seçim yapabilirsiniz. StoreOnce ile yedekleme uygulamanızı kullanarak dilediğiniz konumda tekilleştirme gerçekleştirebilir ve tekilleştirilmiş verilerin kuruluşun tamamındaki hareketini yönetebilirsiniz. Mevcut yedeğinizi ve işletme uygulamalarınızı bulut üzerinde etkinleştirmek için Cloud Bank Storage’ı kullandığınızda daha da fazla alan ve esneklik sağlar.


Ücretsiz Catalyst uygulama eklentilerini kullanarak Oracle RMAN, SAP HANA ve Microsoft SQL için doğrudan, uygulamaya entegre yedekleme sağlar.Catalyst yazılımı, kurumların verileri merkezi HP StoreOnce Yedekleme sistemine aktarmadan önce uygulama veya yedekleme sunucularında tekilleştirmesine (source based deduplication) izin veriyor. Yedekleme veya kopyalama, IP ve Fiber Kanal üzerinden 25 Gb Ethernet veya 32 Gb FC desteklemektedir. Sanal kaset kütüphanesi (VT) geleneksel fiziksel kaseti simüle etmenize yarar. Dosya paylaşım protokollerinden UNIX / Linux için NFS kullanma ve Windows için CIFS Active Directory ile entegre edilebilir İşletim sistemi tarafından kolayca yapılandırılabilir ve görüntülebilmektedir.


Aşağıda kapasiteleri ile birlikte eski ve yeni nesil Appliance karşılaştırmaları yer almaktadır.



Ürün kurulumunda ki ilk adım cihaza console olduktan sonra login olmanız için Default user name "console" , Default password olarak "changeme" girilmelidir.



Cihaza erişim için Ip adresi , admin password,console password ve support accessi aktifleştirebileceğimiz basit bir arayüz gelmektedir.



Configure initial network seçeneği ile ilerleyip cihaza static yada dynamic ip adresi verebiliriz. 



Static IP adresi için gerekli ip,subnet,gateway ve dns isteğe bağlı (ileridede girebilirsiniz) Ok ile onaylıyoruz.



Cihaza DHCP den dynamic bir adresi almasını istiyor iseniz gireceğiniz menu



IPv4 yada IPv6 seçeneği ile ilerleyip Ok ile onaylıyoruz.



Artık belirlediğiniz IP adresi üzerinden web erişimi sağlayabilirsiniz.


 


Console üzerinden admin passwordu sıfırlaya bilir yada web üzerinden eriştikten sonra first time setup menusu ile de bu işlemi gerçekleştire biliyorsunuz.



Ben default şifre ile erişemediğimden bu menu ile sıfırladım. Default user name "Admin", password "admin" ilk erişimde bizden bu şifreyi değiştirmemizi isteyecek.



Admin password başarılı bir şekilde değiştirildi.



Güvenlik amaçlı default console şifrenizi kesinlikle değiştirmenizi öneririm.



Artık web browser üzerinden belirlediğiniz yada DHCP ile aldığı IP adresi üzerinden,StoreOnce arayüzüne erişim sağlayabilirsiniz , yeni bir admin şifresi belirlemeniz gerekmektedir.



Karşımıza First time setup ekranı geliyor Admin,console password,System information,Date & Time bilgilerini girerek ilerliyoruz.



Password ve Information bilgilerini girdikten sonra,System zaman ve saatini NTP sunucunuz ile synchronize etmeniz gerekmektedir.



System Dashboard erişimini sağladık.



Yaptığımız tüm işlemler ile first time setup kısmında atladığınız bir sekme var Tüm işlemleri Setting sekmesinden yapabilirsiniz.



Ürün fabric olarak Tüm Lisansları girilmiş,Store alanı oluşturulmuş olarak hazır gelmektedir.Dikkat edeceğiniz önemli bir nokta ise spare dahil disk sıralamasında bir değişiklik yapmayın.Ürün hazır configure edilerek gönderildiği için Diskler farklı controllere attached edildiğinden siz moved etmiş olacaksınız bu da Expansionlarınız üzerinde Unconfigure edilmemiş volumelara sebep olacağından disk alanınızın net alanını göremezsiniz konunun çözümü ile ilgili volumleri resetleyerek sıfırdan yaratmak gerektiğinden HPE support tarafına case açmanız gerekmektedir.Çözüm ile ilgili farklı bir makale paylaşımında bulunacağım.



StoreOnce Backup Appliance dikkat edilecek diğer bir önemli konu ise hazır gelmesine rağmen Lisanlarınızı kontrol etmeniz gerekmektedir.Satın alma sürecinde sizing iyi belirleyin,kullanacağınız alana göre Capacity Upgrade lisanslarına ihitiyaç duyacaksınız.Ayrıca kullanacağınız kadar Network adapter ve HBA adapteri belirlemeniz gerekmektedir harici bir kart takıldığında ILO üzerinden görseniz bile cihaz üzerinde aktif olarak kullanamazsınız HPE tarafında fabric olarak lisanslı bir şekilde satın almalısınız. 



HPE StoreOnce Backup Appliance Nedir. Software Version 4.2.1 Kurulum Adımları Bolum-1  yazımızın sonuna geldik.


Bir sonraki makale de görüşmek üzere


Faydalı olması dileğiyle.


İyi Çalışmalar.


 

Karışık Yazılar