VMware vSphere 7.0 Hardware Version 17 yenilikleri

Merhaba; Bu gün size 2 Nisan 2020 Tarihinde Release olan VMware vSphere 7.0 Hardware Version 17 yenilikleri hakkında bilgiler vereceğim.Yeni sürüm, büyük iyileştirmeler ve özellikler içermektedir.Yeni özelliklerden bazıları sanal makine donanımı ile ilgilidir. Genellikle, vSphere in her major version ile yeni donanım sürümünü yayınlıyor ve vSphere 7 donanım version 17 ile birlikte gelmektedir.Yeni özelliklere gelecek olursak,


USB Support ; vSphere 6.7, USB 1.x ve 2.0 ı destekleyen son sürümdü. USB donanım sürümü vSphere 7 de desteklenmez yerine önceki sürümlerde bulunmayan USB 3.1 SuperSpeed ve SuperSpeedPlus desteğine sahiptir.


3D Video Memory ; 3D Video belleği vSphere 7 de iki katına çıkartıldı.VSphere 6.7 2 GB a kadar desteklenen Memory vSphere 7 ile 4 GB video belleğini desteklemektedir.


Dynamic DirectPath ; VSphere 7 deki Atanabilir Donanım framework ün bir parçası olarak, Dinamik DirectPath I / O tanıtıldı. Dinamik DirectPath I / O , geçişli aygıtlar için Atanabilir Donanım zekasını sağlayan yeni bir çözümdür.“Select Hardware” seçeneğini belirlediğinizde,tüm PCIe aygıtları açılır menüde listelenir. Belirli bir cihaz seçildikten sonra, DRS ile Donanımı atayabilirsiniz.



Virtual SGX Device ; Intel in uygulama geliştiricilere sağladığı bir Framework. Daha çok veri güvenliğinin üst planda olduğu kurumsal firmalara hitap ediyor diyebiliriz.Bu Framework ile geliştirilen uygulamaların kaynak kodu ve bellekteki verileri bazı yöntemler ile sistem yöneticisinin bile erişimi dışında korunabiliyor.Intel Software Guard Extensions (Intel SGX), belirli uygulama kodlarını ve verileri bellekte izole eden donanım tabanlı bellek şifreleme olanağı sunar. Intel SGX, daha yüksek öncelik düzeylerinde çalışan süreçlerden korunmak üzere tasarlanan ve güvenli bölge (enclave) olarak adlandırılan özel bellek bölgelerinin tahsisi için kullanıcı düzeyinde kodlamaya olanak tanır. vSphere 7, Virtual SGX Deviceı destekliyor ve önceki sürümlerde mevcut değildi.



SGX etkinleştirildiğinde, sanal makine aşağıdaki özelliklerden yararlanamaz:



  • vMotion

  • Fault Tolerance

  • Suspending

  • Snapshot

  • Guest Integrity


Virtual Precision Clock Device ; Hassas Zaman Protokolü (PTP) bir bilgisayar ağı boyunca saatleri senkronize etmek için kullanılan bir protokoldür. Bir yerel alan ağında, mikrosaniye alt aralığında saat doğruluğu sağlayarak ölçüm ve kontrol sistemleri için uygun hale getirir. Sanal aygıt artık vSphere 7 deki sanal makineler için kullanılabilir.Eğer PTP seçeneğini seçerseniz, ESXi ana makinenizi PTP için yapılandırmalısınız.



Virtual Watchdog Timer Device ; Sanal bir makinedeki sistem performansıyla ilgili sanal bir Watchdog Zamanlayıcı (VWDT) cihazı ekleyebilirsiniz. guest operating sistem yanıt vermeyi durdurursa ve yazılım hataları nedeniyle kendi kendine iyileşemezse, VWDT önceden tanımlanmış bir süre bekler ve sistemi yeniden başlatır. VWDT nin guest operating sistemi veya BIOS veya EFI sabit yazılımı ile başlamasını sağlayabilirsiniz. VWDT yi BIOS veya EFI ürün yazılımı ile başlatmak için seçtiyseniz, guest operating sistemi önyükleme yapmadan önce başlar. VWDT, kümedeki her sanal makinenin başarısız olması durumunda kendi kendine kurtulabileceği konuk tabanlı kümeleme çözümlerinde önemli bir role sahiptir.



Tam Karşılaştırma Tablosu ;




vSphere 7 Donanım Sürümü Uyumluluğu ; ESX 3.x ve üstü ile uyumlu sanal makineler (donanım sürümü 4) ESXi 7.0 ile desteklenmektedir. ESX 2.x ve üstü ile uyumlu sanal makineler (donanım sürümü 3) desteklenmez. Bu sanal makineleri ESXi 7.0 da kullanmak için sanal makine uyumluluğunu yükseltebilirsiniz.


VMware vSphere 7.0 Hardware Version 17 yenilikleri yazımızın sonuna geldik.


Bir sonraki makale de görüşmek üzere


Faydalı olması dileğiyle.


İyi Çalışmalar.

Karışık Yazılar